Divadlo na Jizerce/Jezerce

Shodou rodinnych okolnosti jsem se dnes po sedme vecer octl na stanici metra C  Muzeum. Zvenci jiz dolehalo duneni davu, jez slychame  pri reportazich z  dulezitych fotbalovych zapasu. Co jineho ale lepe svedci o kvalite  tehletech  "milionaru chvilek" - nez preklep  v nejctenejsich novinach, ktery nikdo z tech namyslenych prazskych  medialnich (j)elit neni schopen ani  po nekolika hodinach opravit...  Divadlo na Jezerce ja  znam, jednou jsem dokonce neodmitl jit se tam vecer podivat...  (a rekl si po navsteve: jiz nikdy vice). Mimochodem,  presne pred rokem jsem stravil v nasim malym vnouckem v kocarku hodinku pod mustkem v tamnim parciku - par destitek metru od toho divadla - pri nenadale (a loni v tom suchem pocasi extremne vzacne) prudke bource.. :)
"Podporu nám vyjádřila některá divadla. Divadlo Na Jizerce, La Fabrika, Divadlo v Dlouhé, Činoherní klub, Divadlo Na Zábradlí, Dejvické divadlo,“ uvedl. Poslední tři divadla kvůli demonstraci posunula večerní programy" https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/demonstrace-andrej-babis-zadaji-deminist-benesova-premier-justice-milion-chvilek.A190604_110950_domaci_lre
Vystizny pohled na tohle  dnesni, ve skutecnosti  N-te (od roku cca 1992)  medialni besneni "prazskych  kulturne medialnich elit"  je v nasledujicich odkazech:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Profesor-reziser-Svoboda-Babise-udali-v-Bruselu-Uz-Masaryka-udavali-A-ja-reknu-o-cem-se-ted-nemluvi-584018 nebo expresivneji od byvaleho disidenta
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/O-co-jde-demonstrantum-Zkuseny-Vlk-Rozvrat-statu-Konci-to-u-Hitlera-a-Stalina-Stale-stejne-reci-stejne-sny-583942 nebo tady od nejchytrejsiho cloveka, ktereho znam (minim to zcela vazne)  https://motls.blogspot.com/2019/06/eu-has-turned-czech-pm-into-full-blown.html ten  posledni odkaz je zajimavy tim, ze dotycny byl, a vlastne stale je,  donedavna velmi presvedcenym odpurcem A.B. a zcela bez servitku to dava  najevo
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznamka: O anti/babisovskych nazorech navstevniku chaty svc. muzea parkujicich v tehle autech si nedelam zadne iluze. Liberecka kavarna je jina nez ta prazska, ale v tomhle se nejspis shodnou  :)

A jeste posledni - jiz jen jazykova - poznamka. Bezne se uvadi ze slovo Jizera/Iser/Isar je keltskeho puvodu  ( "mocny, silny")   jak je to vlastne s etymologii slovanskeho slova "jezero/ozero" atd.???

Ja si fotoaparatem  casto zaznamenavam - do obrazoveho zapisnicku -  kdejakou blbost ci nepodstatnost, tohle je  zaznam te bourky pred rokem, kdy jsme se schovali pod mustkem  jen  par desitek metru od prazskeho Divadla na Jezerce  na Pankraci.  Ty dva mlade lidi neznam. Za chvili pote nas proud spinave vody vyhnal pryc. Pozn. Rodice vnoucka  na rozdil ode mne dnes na Vaclavaku demonstrovali  ;)



Comments

  1. Hola, neoctl ses tam shodou okolnosti. Octl ses tam proto, ze tvuj syn, snacha a vnuci sli presne na tu demonstraci a vnimaji tento tvuj vzkaz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vzdyt to tam nahore tez zminuju. Vnuci jeste ale nejsou tak dospeli, aby na podobne demonstrace chodili z vlastniho rozhodnuti :)

      Delete
  2. zminujes to spolecne se slovy jako jelita a davas k tomu odkazy z idnes (sic) a parlamentnich listu, a slova jako "udavat" zda se povazujes za adekvatni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pod tim clankem idnesu je nekolik tisic prispevku, nemohu brat za ne vsechny zodpovednost. Na svem opovrzeni nad nafoukanosti a - zaroven - malou gramotnosti vetsiny soucasnych medialnich "elit" ale dost trvam, samozrejme ze jsou i vyrazne vyjimky

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Prazske jaro 2024

Bitva u Kurska

Černé moře