PF 2020

Letos je to trochu opozdene - stravil jsem po urazu (praskla panev po padu pri navsteve chalupy pribuznych  na Ceske Sibiri) od 27.12 nejprve 3 tydny vicemene privazan k posteli na ortopedii v Tabore, nyni se dolecuji v Jablonci. Pro navstevy/a hlavne pro pobyty pacientu  v nemocnici myslim plati velmi pravdiva moudrost malire Komarka - mel to tak napsane pred svym domem u zastavky vlaku v Nedvezi - "Jen kratka navsteva potesi..." :)

Dnesni rano na Jizerce


Odpoledne v Rejdicich


Poledne a stmivani v Navarove





Kamery na Lyse hore nejspis funguji, asi i s peknymi halovymi efekty v tyhle dny, ale  spojeni tam mame - po zmene dodavatele internetu Spartakem Rokytnice - momentalne prerusene.

Tak aspon jeste jeden vtip -  asi uz stary, ale ja ho neznal a vyslechl az dnes na vedlejsi posteli  - z nemocnicniho prostredi: Pacient na visite: Ano!  pane doktore, stolici mam pravidelnou vzdy v 5 hodin rano. A budim se pravidelne v 6 hodin rano... 😉

A tohle jsem ja onoho rana 27.12 tesne po prijezdu zachranky. Podel tohoto velkolepeho krbu jsem
spadl po prichodu zeshora z podkrovi pekne dolu presne na roh podlahy. Byl jsem po ranu sice jen v ponozkach ale jiz  teple oblecen takze az na tu prasklou panev to byly vlastne jen male oderky


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A pohled do Izraele techto dnu na horu Hermon

Tam na rozdil od EU  jeste nezapomneli, co se hlavne vzpomina dne 27.1 a ktera armada tehda ten tabor osvobodila... https://www.haaretz.com/israel-news/full-text-of-german-president-s-yad-vashem-speech-we-germans-have-not-learned-from-1.8438504 vsimnete si m.j. cetnosti vyskytu slova "My,Nemci" ktere jinak v korektnich ceskych a EU mediich v poslednich letech v souvislosti s temito historickymi udalostmi temer vymizelo resp. bylo nahrazeno slovem "naciste"




Vice obrazku z me navstevy tamtez pred 14 lety je zde

Comments

Popular posts from this blog

Bitva u Kurska

Prazske jaro 2024

Černé moře